Online User

Rabu, 14 November 2012

PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN SEGERA


PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN SEGERA
Gaji Sehingga RM1300 - RM3000 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Maklumat lanjut sila KLIK SINI

Khamis, 1 November 2012

Friendship Quotes





Love sms Friendship is not a Game to Play
Friendship is not a game to play, It is not a word to say, It doesn't start on March and ends on May, It is tomorrow, yesterday, today and everyday.
Love sms Moon said to me to leave your friend
Moon said to me, if ur friend is not messaging u why dont you leave ur friend.I looked at moon and said does ur sky ever leave u when u dont shine.
Love sms Age appears to be best in some things
Age appears to be best in some things. Old wood best to burn. Old books best to read. Old rice best to eat and old friends best to keep
Love sms God picked up a flower
God picked up a flower and dipped it in a DEW, lovingly touched it which turned in to u, and the he gifted to me and said, THIS FRIEND IS 4U.

Love sms To live a life
To live a life i need heartbeat, 2 have heartbeat i need a heart, 2 have heart i need happiness, to have happiness i need a friend, and 4 a friend i need U.ALWAYS
Love sms True friends r like morning
True friends are like mornings, u cant have them the whole day, but u can be sure, they will be there when u wakeup tomorrow, next year and forever.
Love sms Make 1000's friends
Its not an achievement to make 1000's friends in a year, but an achievement is when you make a friend for 1000's years.
Love sms 6 rules to be HAPPY
6 rules to be HAPPY: Free your heart from hatred; Free your mind from worries; Live simply; Expect less; Give more & Always have ME as UR FRIEND
Love sms Never abandon old friends.
Never abandon old friends. They are hard 2 replace. Friendships is like wine: it gets BETTER as it grows OLDER. Just like us... i get BETTER, u get OLDER.
Love sms I can't afford a precious FRIEND like YOU!!!
GOD is so wise that he never created FRIENDS with pricetags, Because..... if He did, I can't afford a precious FRIEND like YOU!!!
Love sms As long as we have memories, yesterday remains;
As long as we have memories, yesterday remains; as long as we have hope, tomorrow awaits. As long as we have Friendship, each day is never a waste.
Love smsill always value u deep within my heart!
Wat u see as truth wat u see as lies remember that true friendship never dies although we may change & drift apart, ill always value u deep within my heart!
Love sms If friends were flowers
If friends were flowers I would not pick you! I'll let you grow in the garden & cultivate you with love and care so I can keep you as a friend 4ever!!
Love sms Ur validity of being my friend is going 2 b expired
Ur validity of being my friend is going 2 b expired today,plz recharge ur friendship immidetly by delivering 4-5 sweet & cool msgs.So hurry
Love sms Friendship is sweet when it's new
Friendship is sweet when it's new, Sweeter when its true, but sweetest when its u. When God gave friends he tried 2 b fair! When I got u, I got more than my share!

Good Night SMS||||SMS Selamat Malam





G. Go 2 Bed
O. Off d Lights
O. Out O Tension
D. Dreams Come
N. Nice Sleep
I. Ignore Worries
G. Get Up Early
H. Have A Nice Day
T. Thank God Always


HEllo Moon,
My friend is Going to Sleep.
Tell to your Brother sun to raise tomorrow late.
Because my friend wants More relax.
****Good Night*****


The love we shared will see u through,
Hold on with all ur might,
To all the faith and love we shared
For this iz just Good-Night.


Here are my SPECIAL WISHES for you tonight:
A Night Full of Love, A Peaceful Sleep,
A Beautiful Dream, and A prayer that will come true!
Gud Night...!


Sun wouldn't be red,
Sea wouldn't be blue,
I wouldn't be happy,
Without disturbing u. “Gud Nite”


At this moment 3.7 millons are sleeping,
2.3 millons are falling in love,
4.1 millon are eating
and only one person in the whole world
is reading my sms Good Night SMS.


Night is longer than day
for those who DREAM
and day is longer than night for those
who make their DREAMS come true.
Wish you Good Night & Sweet Dreams!


A shining ANGEL stands beside ur silky bed,
Calling ur nice Name so softly,
Throwing flowers on yoU
nd saying Good Night nd Sweet Dreams


A late night sms greting does not
only mean good night
It haz a silent message saying
you are my last thought @ night
Good Night


The sun has gone to bed,
The stars rule the skies.
May the gentle breeze of the nite whisper
sweet scripts to u and gently nudge ur eyes 2 sleep.
Gud nite and sweet dreams.

____________________________________________________________________________________

Let’s fly together,
over chocolate lakes,
and ice cream mountains.
Good night!

After the sun stops shining,
And the days that people led,
It’s time to stop working,
And calmly go to bed.
Good night!

day may come to an end
life may come to an end
universal may come to an end
my love n care 4u never come to an end
good night, take care, love u baby

great night is tonight
my dear said no fight
our love has good sight
sleep well good night

morning msz feel me ur mine
noon msz feel me ur fine
evening msz tell its chatting time
night msz feel me vr in dream time
Good Night!

im really happy today,
ur msz made it a sweet day
if u msz me every day
i never see a sad day
Good Night!

new year 1st day came 2 end
no sms from ur end
u did not wish me till this end
any way take care, i will end
Good Night!

As the day turns into night,
keep your worries out of sight.
Close your eyes and go to sleep,
All the good times are yours to keep.
Sweetest dreams & Good Night

. ' 12 ' .
9 !/ 3
' . 6 . '

. ' 12 ' .
9 !_ 3
' . 6 . '

. ' 12 ' .
9 _! 3
' . 6 . '
still awake?
Time to sleep,
GOOD NITE
+
SLEEP TIGHT
+
SWEET DREAMZ!!!

Now, Birds R Silent.
Buterflies R Hanging..
Sun Is Sleeping
Moon Is Watching U, Sshhhhhhhh..
Its Time 2 Sleep,Close Ur Eyes..
Sweet Dreams..


If drop of water fals in lake
there is no identity,
but if it fals on leaf of
lotus shines like a pearl.
so chose best palce where u shine..gud night


Like [4]SMS to Mobile
"LIFE" is only a "REFLECTION " of what we allow ourselves to see.
...be with "Love & Affection"..
...gud night


('.')
/) (,
LL
Are baap re yaar itni thand m me badi duur se aaye hu aapko wish karne..
GOOD NIGHT ofoo bdi thand h ab hum chalte hai.


Special people are cherished
beyond all wordly measures,
for in our memory they shine brighter
than gold n last longer than
diamonds gud ni8


A Dream Is A Wish Your Heart
Makes When You`re Fast Asleep.
In Dreams You Will Lose Your
Heartaches.Good Night


Ho gayi hai ab to black-black night.
Chand ne bhi kar di hai white-white light.
Sweet-sweet sapno ki tum pakad lo flight.
Oh my "FRIEND" hav a gud gud night.B-)


One Special Surpirse for you!!!! Close your Eyes now
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1
You Cheat
you did not closed your eyes!
So Now, no surprise, Only good Night


Morning makes us tension,
Afternoon makes us tired,
Evening makes us engage,
But only night makes us rest,
So close your eyes and
Enjoy your dreams good night and takecare my freinds...


,-- / ,-- ,-- , --.
'-. / /-- /-- /--'
--' '- '-- '-- / Well.
"S.L.E.E.P"
S-Say thanks to the god.
L-Lying on the bed.
E- Eyes closed slowly
E-End of the day.
P-Plan for the next day.

'G00D NIGHT


Take a sweet smile when
you are insulted.
Sometimes, a smile is enough
to make them regret with
their words.Good Night

I wish moon always be full & bright !!!
U always be cool & right!!!
Whenever u go to switch off the light,
Remember that I am wishing u Good Night……


A very original Good Night wish only for U!!!…
Beware of cheap duplicates….
I m the only authorized dealer for Good Night wishes….
Good Night…
Sweet Dreams…


() “”" ()
( ‘ ,’ )
”’ Hey u!!!
Yes u…
the cute one…
holding this
phone!
are you asleep?
Juste wanted 2 say Good Night..!


Apun 1 Sher bolega
Charo Taraf CHAND Fekarela hai Light,
Boleto ho gayeli Hai Night
Band Karne ka Tube Light
aur soneka Tight,
Boleto
BYE…
Good Nite…


( é
; )
( é
Still Awake?
( ê
; )
( ê
GO TO SLEEP…
( |
; )
( |
Close your eyes!
( |
; )
( ê
both the eyes!
( >
; )
( >
Good night!


Saw my msg?
n0???
n0w, can u?
still can’t??
c0z n0 wORds
can x-press how special u are!
Good night!


. + .’ + ) .+
+ __ = + ‘ +
/ ___^ .;’;';,
,,|__0_I I,,,)(,,,
Night finally arrived!
so b4 u sleep, i’d like 2 wish u…

(,”) Good Nite!
<(,/L


Namaskar.
This is
ALL INDIA ANTI-SLEEP ASSOCIATION Mid night service.
Our aim is to disturb the sleep of others.
Thank u..
GOOD NIGHT


Sorry!>
I”m
late…
=========
I wanted to greet U Good Morning but walked too Slow so
GOOD NIGHT…




Credit to:Good Night SMS









Isnin, 2 Januari 2012

Jodoh terbahagi kepada tiga


Aku tertarik dengan satu petikan dialog dalam filem Syurga Cinta..jom tengok..aku kongsikan kat sini..actually dialog die xdela sebijik mcm dlm filem tuh..aku dh ubah sikit2..ianya berkaitan pasal JoDoH…



JoDoH terBaHaGi kePaDa -3-


1-JoDoH daRi SyaiTaN
Dua Insan itu berkenalan, berpegangan tangan, kemudian melakukan maksiat dan si perempuan mengandung..dan akhirnya barulah mereka bernikah setelah berzina..


2-JoDoH daRi JiN
Dua Insan itu berkenalan, cth-si lelaki suka pada perempuan itu tapi si perempuan x suka pada si lelaki tuh..maka akhirnya untuk mendapatkan perempuan itu si lelaki telah bomohkan/sihirkan perempuan itu..dan akhirnya si lelaki itu berjaya mendapatkan perempuan itu..dan akhirnya mereka bernikah..


3-JoDoH daRi ALLAH
Dua Insan itu berpandangan Mata, lalu Menusuk KaLbu..dan si lelaki terus masuk meminang..dan si perempuan pula menerimanya..dan akhirnya mereka bernikah..tanpa berlaku sebarang maksiat dan sebagainya…itulah yang dikatakan SyuRga CiNta..


Renung2 renungkan moga kita semua mendapat JoDoH daRi ALLaH…Aminnnnnn…..

Jumaat, 11 November 2011

Menyesal Aku jumpa dia


Cuba bayangkan kalau kita boleh format memori kita mcm kita format komputer..
Lepas tu boleh Installl Os kita sendiri....apa agak nya yang akan terjadi..

Kenapa aku tiba2 terfikir mcm nie???
Sbb aku dh tak sanggup lagi menderita...
Setiap kali Aku teringat kepadanya....
Jiwa aku akan menjadi kacau..
Fikiran bercelaru....
Jalan tak tentu hala....
Kadar denyutan jantung meningkat dgn mendadak...
Dalam bahasa mudah penyakit ini di panggil ANGAU..
Bak kata Nujjum Pak Belalang....
Penyakit ini amat merbahaya....
Aku tak tahu lagi mcm mana untuk melalui hari-hari mendatang...

Gambar Hiasan
Sebelum aku jumpa dia...
Hidup aku rilek jer..
TApi....
lepas aku jumpa dia...
entah sape yg sebar virus ANGAU nie kat aku...

.Hidup aku dah jadi tak tentu hala....
Kalu la aku tak jumpa dia mesti aku tak jadi mcm nie....
Walaupun dia tak cakap tapi aku tahu dia mmg x de ape2 perasaan pun kat aku...

cume aku jer yg syok sendiri...
mmg padan la dgn muka aku...
Sekarang ni aku cuba untuk melupakan dia...
Tapi rasa macm mustahil.....
Walau apa pun, kepada awak.....
Kalau awak baca blog saya nie ...

saya nk ucap terima kasih kat awak sbb mengajar erti jatuh cinta kepada saya.....
Setakat ini, awak seorang jer yg berjaya buat sye x tidur mlm sbb teringatkan awk....
Sye tak pernah ingat kt mana2 perempuan sampai x tidur malm dan sampai sye mengabaikan komputer sya yg x pernah renggang dari sye...

Saya tak kisah kalau awak tak suka saya,
Saya cuma nk awak tahu saya suka awak...



6699996999666669996666669996666666996999999999666669996666666
6969996996999996996999996999996999996999999996999996999996999
6996996996666666996666669999996999996999999996666666999996999
6999696996999996996999996999996999996999999996999996999996999
6999966996999996996666669996666666996666666996999996996666666
.9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999
9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999
9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999
6666666999999999999999999999999999999999999999999999999999999
9996999999999999999999999999999999999999999999999999999999999
9996999999999999999999999999999999999999999999999999999999999
9996999999999999999999999999999999999999999999999999999999999
6666666999999999999999999999999999999999999999999999999999999
9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999
9999999999999999999666996669999999999999999999999999999999999
9999999999999999996999669996999999999999999999999999999999999
9999999999999999999699999969999999999999999999999999999999999
9999999999999999999969999699999999999999999999999999999999999
9999999999999999999999669999999999999999999999999999999999999
9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999
9999999999999999999999999999999999999699999699999999999999999
9999999999999999999999999999999999999699999699999999999999999
9999999999999999999999999999999999999699999699999999999999999
9999999999999999999999999999999999999699999699999999999999999
9999999999999999999999999999999999999966666999999999999999999




Isnin, 31 Oktober 2011

Al-Wadud



 Terdetik hati ku untuk mencari makna disebalik Al-Wadud apabila teringat kembali zaman kecil ku. Setiap kali ingin mengejutkan ku di waktu pagi, Ibu akan memanggil ku dengan nama Wadud.. . MAsa tu aku tak tau pun apa makna tu. . Kadang kala aku tertanya-tanya...apa maksud wadud??
Sehinggalah suatu hari aku mendapat tahu yang nama ini adalah 1 drpd Asma Al HUsna.
Bila aku dah besar(masuk sekolah menengah) parent aku tak panggil lagi dah nama tu. Pagi2 pun aku dah reti bangun sendiri.Tapi bila dh masuk U nie, aku start bangun lewat. paling awal pun 6.30a.m berbeza mase aku sekolah dulu, pukul 5 setengah dh bangun. Masa sekolah dulu aku kena bangun awal sbb takut kena tinggal kat bas. Bas sekolah yg aku naik 6.40 dah mula bergerak...Aku pun hairan gak apasal la awal sgt nk bertolak.Jarak ke sekolah aku tu lebih kurang 15 kilometer jer. Tapi ambik masa smpai satu jam. Aku tak pernah ambik tau apa yg berlaku sepanjang perjalanan sbb naik jer bas aku sambung tidur, smpai kat sekolah kwan aku kejutkan la.Berbalik kpd kisah tadi, nk dijadikan cerita, ppada suatu hari(masa cuti semsta)mak aku kejutkan aku untuk solat subuh. Aku buat do no jer sbb ngantuk(tidur pukul 4 setengah mau tak ngantuk) tiba2 aku terdengar "Wadud!!bangun...." aku tersentak terus bangun macm. Dah hampir 5 tahun aku tak dengar panggilan tu. Mak aku pun terperanjat juga sbb aku bangunsecara mengejut.."Eh..kau nie mengigau ker?" tanay mak aku. "Terkejut",aku jwb dalm keadaan separuh sedar...."Sudah2,cpt bangun solat subuh dh lewat nie",sambung mak aku. Aku ingatkan mak aku dah lupa pasal nama tu,rupa2 dia masih lagi yer...
Sbab sekarang ni dh maju(dh reti pakai internet) aku pun surf la cari maksud Al-wadud....nak tahu maksud nyer,baca lh sendiri kat bawah nie..




Al- Wadud adalah 1 daripada 99 nama-nama Allah.



Al - Wadud bermaksud Maha Pencinta


DIA mencintai hamba hamba yang baik, dan paling layak untuk dicintai. Allah dalam cinta NYA yang tidak berbatas dan mutlak terhadap hamba hamba NYA telah memberi mereka kemampuan. Tetapi yang terpenting adalah kemampuan untuk mencintai NYA. Allah juga memberikan kemungkinan untuk menerima dan mencapai keberanran yang berada diatas pemahaman akal biasa. AL Wadud adalah satu satunya tujuan bagi hati yang mencari cinta ALlah, tatapi cinta hanya mungkin jika yang mencitai mengenal sang kekasih, keindahan serta kesempurnaan NYA.

Orang biasanya tidak memerlukan pendidikan tinggi untuk dapat dan dengan mudah mencintai harta, kesehatan, keluarga dan lain sebagainya. Tetapi untuk mencintai ALlah setidak tidaknya kita membutuhkan akal dan petunjuk agar kita menyadari bahwa semua yang secara alamiah kita cintai adalah milik dan karunia Allah, bahwa semua itu hanyalah tanda dari perhatian dan cinta NYA kepada kita.

Semua yang kita cintai itu fana, seperti diri kita sendiri.  Namun yang kekal adalah jiwa kita. Jiwa adalah karunia terbesar bagi kita dari sang Pemilik Jiwa. Kesadaran akan pemberian jiwa yang amat berharga yang merupakan anugrah terbesar  dari segala sesuatu yang kita miliki di dunia ini. Jika Allah mencintai Hamba NYA tentu DIA akan memberikan kepada orang tersebut pemahaman, kesadaran, iman dan rasa cinta kepada NYA.

Hamba Al Wadud di kalangan manusia adalah orang yang mencintai orang lain seperti cintanya kepada dirinya sendiri. Ali r. a. berkata " Jika engkau ingin dicintai Tuhanmu, dekatilah orang yang menolakmu, bersikaplah pemurah kepada orang yang kikir terhadap dirimu, maafkala orang orang yang menyakitimu "

Kekasih Allah bersabda " Tidaklah seorang mukmin memandang wajah sesama mukmin dnegan perasaan cina, kecuali hal itu lebih baik dibandingkan dnegan shalat di masjidku sepanjang tahun ".  "Orang yang beriman yang saling mencintai laksana tubuh, jika salah satu bagiannya sakita, maka seluruh tubuh pun akan merasa sakit."

ABD AL WADUD adalah orang yang cintanya kepada ALlah dan kepada orang orang yang mencintai ALlah telah sempurna, dan ALlah juga akan mencintainya. Jika Allah mencintai seorang hamba, Allah akan memanggil malaikat Jibril dan berkata "Aku mencintai hamba KU ini, cintailah dia". Kemudian Jibril akan berseru kepada langit dan kepada seluruh alam semesta menyeru seisi alam untuk mencintai hamba Allah tersebut.

Firman Allah dalam sebuah Ayat Qudsi " Tidaklah seorang hamba Ku mendekati Ku dengan sesuatu yang lebih aku cintai dari pada apa yang KU wajibkan atasnya, dan tidaklah seorang hamba KU terus mendekati KU dengan pekerjaan pekerjaan yang disunatkan kecuali aku mencintainya. Jika Aku mencintainya, Aku akan menjadi telinganya, matanya dan tangan serta kakinya.


Wallahu'alam bishowab

Ahad, 30 Oktober 2011

Photografer @Jurufoto


Tiba-tiba terdetik nak buat post pasal jurufoto lepas baca status facebook senior sekolah aku dulu...
What she said?

"susah jgk nak jd photographer.....
lpas amik gmbar kena edit2 plak..
if edit x lawa kena marah plak kat customers...
uishhh dasyat jgak bidang nih....." 

Ingat senang ke nak jadi fotografer??.Orang ingat adew kamera,adew komputer,adew ilmu edit gmbr,adew ilmu fotografi boleh la jd fotografer. Memang boleh tapi tak ramai yang berjaya sebab diorang tak ada satu benda yg penting. "Jiwa". Untuk menjadi seorang fotografer yang baik kite mestilah mempunyai jiwa kerana jiwalah yang akan menghidupkan gambar kita. Gambar yang kita shoot menunjukkan apa yang kita rasa. Sifu aku pernah bagitau kat aku "To capture the moment you have to be in the moment and feel it" entahla mat salleh mana yang bagi tau kat dier. Aku pun tak berapa nak faham mulanyer.. Lepas tu dia bagi contoh..

Kalau kita nak tangkap gambar orang kahwin(sbb die wedding photographer) kita kena rasa kegembiraan yang keluarga pengantin tu rasa barulah kita dapat gambar yang menunjukkan kegembiraan...Sellain jiwa kita hendaklah mempunyai minat. Minat juga merupakan elemen yang penting bukan menjadi fotografer sahaja malah untuk melakukan kerja2 lain juga.
Satu lagi kerja photographer lepas tangkap gambar ialah edit gambar.. tapi buat mase ni aku tak de mood nak tulis pasal edit gambar. Nanti lain kali aku ceriter


Khamis, 27 Oktober 2011

Cintaku


Sejujurnya ku akui
Memang ku masih sayang pada dirimu
Dan takkan pernah pudar
Cinta didalam hatiku
Trus bersemi selamanya

Walau kita tak bersama
Namun bayang mu tersimpan dalam jiwa
Bersemayam dan selalu kujaga
Cintaku pada mu tak pernah mati
Bersandar dihati ini
Selamanya kan abadi

Malam ini kau pun hadir di dalam mimpiku
Jelas kulihat indah senyummu
Meski diriku terlelap terpejam mataku ini
Saat ini kau seakan temani tidurku
Habiskan waktu malam denganmu

Walau cintamu tak pernah ku miliki
Biar hanya kunikmati dirimu didalam mimpi
Tiada pernah kusesali........

Cinta yang tertinggal didalam hatiku
Takkan hilang selama hidupku

adapted from:Kristal-sejenak

Isnin, 17 Oktober 2011

Hanya Aku Yang Mampu by Chipmunk


CheMung-Hanya aku yg Mampu.wma






Lagu ini digubah oleh seorang kaunselor  yg datang ceramah kat sekolah aku... Masa Tu aku Form 5..
Klilk SINI untuk Lirik Lagu Ini





Jumaat, 14 Oktober 2011

Untuk Awak


Klik Gambar Kalau X leh Nak Baca

Ahad, 2 Oktober 2011

Bill Gates


.1 Setiap saat, Bill Gates menjana pendapatan sebanyak US$250 (RM750) setiap SAAT. Iaitu bermaksud US$20 Million (RM60 Juta) dalam sehari, US$140 Million (RM420 Juta) dalam tempoh 1 Minggu dan US$7.8 Billion (RM23.4 Bilion) dalam setahun!
2. Jika US$1,000 tercicir dari poket Bill Gates, itu bukannya masalah besar bagi dia. Dia akan memperolehi jumlah tersebut dalam masa 4 Saat sahaja.
3. Kerajaan Amerika menanggung hutang berjumlah 5.62 trillion. Jika Bill Gates sudi menjelaskan hutang tersebut, dia cuma memerlukan 10 tahun sahaja untuk melakukannya.
4. Andai kata, dia mensedekahkan US$15 (RM45) kepada setiap orang di dunia ini, dia masih memiliki US$5Million (RM15 Juta) dalam simpanannya.
5. Jika Bill Gates di anggap sebagai sebuah negara, dia merupakan negara yang ke 37 terkaya di dunia. Lebih kaya dari Malaysia ke? Not sure.
6. Katakanlah Bill Gates menukarkan kesemua wangnya menjadi wang kertas US$1 dan menyusunkan wang tersebut dari bumi hingga ke bulan. Kita memerlukan perjalanan ulang-alik sebanyak 14 kali dan memakan masa tanpa henti selama 1,400 tahun serta memerlukan sejumlah 713 kapal terbang BOEING 747 untuk membawa wang tersebut.
7. Usia Bill Gates sekarang dalam lingkungan 50an. Katakanlah dia boleh hidup 25 tahun lagi, dia perlu membelanjakan US$6.78 Million (RM20.34 Juta) dalam sehari utk menghabiskan wangnya sebelum dia meninggal dunia.
P/s : dah kaya sangat sampai taktau nak buat apa dengan duit..hahaha


Sabtu, 1 Oktober 2011

[Ebook] From Skinny To Muscular


FromSkinnyToMuscular
ISBN N/A
English
2009
114 pages
PDF
5.3 MB


Jonathan Perez's Skinny To Muscular Program is good basic guide to muscle building and weight gain with a unique workout program that will keep your time in the gym to a minimum. Unlike a lot of the muscle building programs on the market, Jonathan doesn't give you any false impressions about what his Skinny To Muscular program is, it's a 114 page manual plain and simple.

The core of the Skinny To Muscular program is divided into two equally important parts. The first section of the book covers the entire training program and walks you through Jonathan's thought process about what works, and what doesn't. Topics covered include, rep speed, form, negatives, how to warm up, rest periods and sample workouts to perform.

In addition to the workout explanation, Jonathan also gives examples of how to stretch, when to increase weight and what types of exercises are best for each muscle group. The Skinny To Muscular program is different from a lot of the other muscle building programs in the fact that Jonathan suggests a very low volume of sets and reps for each workout. There is a twist to his training that allows maximum muscle stimulation in a minimum number of actual work sets.

Like a lot of other programs, Skinny To Muscular doesn't give you a total step-by-step diet plan to follow, instead Jonathan gives specific instructions about how to cycle calories, how to avoid getting sucked into the "protein myth", and also how to divide and spread your calorie consumption out over the course each workout day and no-workout day.

One of the more interesting diet components of the Skinny To Muscular program is the recommendation to bulk up and eat like a horse to gain muscle mass, then shed the weight to reveal the new muscle that was gained during the bulking phase. You won't see this tactic mentioned in many of the other programs but it does work, that's how the bodybuilders like Arnold Schwarzenegger and Lou Ferrigno used to do it in the 1960's and it's still effective today.

Recommended for: Beginner to Intermediate, Men and Women, Trainers looking for a basic program that minimizes time in the gym and does not rely on supplements.


CLICK HERE TO DOWNLOAD


AWAS!!Facebook Perisik CIA



Jika anda telah log masuk ke Facebook dalam 24 jam terakhir anda akan melihat bahawa laman rangkaian sosial telah menukar polisi. Ia dikuatkuasakan secara serta merta menyebabkan ramai pengguna facebook "terpaksa" mendedahkan identiti atau maklumat mereka yang selama ini diklasifikasikan lebih selamat, ini telah menyebabkan kemarahan dikalangan kumpulan-kumpulan hak digital dan kebebasan sivil.

Perubahan itu telah menyebabkan foto dan video pengguna kini mampu dilihat dan diakses semua orang kecuali pengguna mengubah setting tersebut secara manual. Bertambah masalah lagi apabila pengguna mengemaskini status di facebook, kini boleh diakses oleh enjin carian seperti google dan yahoo.

Perubahan ini telah menyebabkan pengguna telah kurang kuasa untuk mengawal maklumat peribadi mereka dari dikongsi pada umum. Dianggarkan pengguna facebook kini berjumlah 350 juta. Perubahan ini telah mencetuskan emosi dan rasa tak senang hati pengguna. Jadi apa yang cuba disarankan di sini ialah, jika anda pengguna facebook, jangan dedahkan maklumat penting anda sesuka hati, jika anda ada ahli keluarga berpengaruh juga dinasihatkan tidak meletakkan atau link profile mereka ke laman anda. Sila lihat juga Privacy Setting untuk memastikan maklumat anda tidak terdedah kepada umum!





Segala maklumat yang anda tulis di facebook adalah milik mereka! Mereka berhak menggunakan maklumat anda sesuka hati mereka! Yang bestnye segala maklumat anda di masukkan ke database CIA.

Mula-mula sekali gambar kita akan jadi hak mereka (facebook) mereka boleh menjual dengan apa jua harga mereka mahukan. Bukan itu saja, ada juga application yang di anggap bahaya yang meminta anda memasukkan maklumat-maklumat sulit seperti no kad kredit dan sebagainya, ini adalah satu teknik untuk mereka mencabul maklumat privasi pengguna.

Lagi menarik, kebanyakkan aplikasi yang dibina adalah lebih dari sekadar mencuri maklumat, tapi mereka juga mengkaji psikologi manusia melalui aplikasi permainan dan kuiz. Mereka cuba mendapatkan pattern sebagai contoh, bagaimana ramai manusia berfikir sekarang, adakah mereka berfikiran sama contoh (one world government?) atau masih ramai lagi yang contra dengan konsep tersebut. Jika anda pengguna facebook yang aktif, sila lebih berhati-hati kerana konspirasi ini melibatkan satu dunia, dan ia cara termudah untuk mereka membuat penyelidikan dengan kos yang minimum.


Jumaat, 30 September 2011

Panduan Pikat Gadis Idaman


Gmbr sekadar hiasan

Di waktu santai, pastinya anda ingin bersuka ria bersama rakan-rakan atau bersama kekasih. Tetapi, anda lelaki yang sukar untuk mendapatkan teman wanita atau kekasih yang sehati sejiwa.

Anda pula cukup malu untuk mendekati perempuan, apa lagi membuka mulut untuk mengajaknya keluar! Bagaimanapun, tips di bawah ini mungkin boleh membantu.


1. Kenal pasti gadis idaman Sebagai lelaki, anda perlu memulakan langkah pertama. Beranikan diri bergaul dan berkenalan dengan ramai gadis sebelum membuat pilihan. Anda perlu menyesuaikan diri dengan keadaan dan perlulah mengawasi gerak-gerinya. Tapi janganlah anda mengekorinya sehingga ke depan rumah!


2. Selidik latar belakang Apabila bertemu dengan gadis diminati, anda perlu melakukan sedikit ‘penyiasatan’. Selidik latar belakangnya sama ada dia sesuai atau tidak, siapa keluarganya dan paling penting, adakah dia sudah berpunya. Caranya, anda boleh bertanya kepada rakan-rakan gadis berkenaan.


3. Pastikan dia tahu kehadiran anda Anda sudah pun bertemu dengan bakal teman wanita. Perlu diingat anda tidak akan dapat mendekati gadis impian melainkan anda menegurnya. Mulakan dengan senyuman sebagai langkah pertama. Bagaimanapun anda tidak digalakkan merenung gadis itu terlalu lama kerana ia boleh membuatkan dia mempunyai prasangka negatif. Selain itu, anda perlu berlagak biasa dan jangan cuba untuk berlagak ‘macho’ atau seksi kerana ia juga boleh membuatkan gadis itu meluat.


4. Biar dia tahu anda menyukainya Berlagak biasa tetapi berhati-hati dengan percakapan dan tindak-tanduk agar tidak menyinggung perasaannya. Anda juga boleh mengatur temu janji seperti makan malam atau menonton wayang. Namun, lebih baik bertanya si gadis ke mana dia ingin pergi agar lebih selesa. Apabila anda berdua sudah semakin selesa dan serasi inilah masanya untuk menonjolkan sikap ‘gentleman’ dan berterus terang.

Madah2 Cinta slideshow



Ahad, 29 Mei 2011

Doa Untuk Kekasih





Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang


Ya Allah…
Seandainya telah Engkau catatkan…
Dia  tercipta buatku…
Satukanlah hatinya dengan hatiku…
Titipkanlah kebahagiaan antara kami…
Agar kemesraan itu abadi…


Ya Allah…
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani…
Seringkanlah kami melayari hidup ini…
Ketepian yang sejahtera dan abadi…
Maka jodohkanlah kami…


Tetapi Ya Allah…
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku…
Bawalah dia jauh daripada pandanganku…
Luputkanlah dia dari ingatanku…
Dan periharalah aku dari kekecewaan…
Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti…
Berikanlah aku kekuatan…
Menolak bayangannya jauh ke dada langit…
Hilang bersama senja yang merah…
Agarku sentiasa tenang…
Walaupun tanpa bersama dengannya…



Ya Allah yang tercinta…
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu…
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku…
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui…
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini…


Ya Allah…
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku…
Di dunia dan akhirat…
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini…
Jangan Engkau biarkan aku sendirian…
Di dunia ini mahupun di akhirat…
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran…
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman…
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup…
Ke jalan yang Engkau redhai…
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah…


Ya Allah…
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat…
Dan periharalah kami dari azab api Neraka…
Amin…amin…Ya rabbal ‘aalamin.
p/s:anda boleh gantikan perkataan "dia" dgn nama kekasih anda

Terdapat ralat dalam alat ini
 

Copyright 2020 All Rights Reserved.Revolution theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by 702 STUDIO